MESLEK TEKNİK LİSELERİNDE KARİYER GÜNLERİ SEMİNERLERİ

GÜNTİAD MESLEK TEKNİK VE ANADOLU LİSELERİ ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GÜNLERİ KAPSAMINDA SEMİNER VERDİ

DERNEK BAŞKANI SEZAİ AYAS VE GENEL SEKRETERİ TAHA ÜLGEN ÖĞRENCİLERE KARİYER GÜNLERİ KAPSAMINDA SEMİNER VERDİ

GÜNTIAD olarak Muazzez Sümer Kız Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, kariyer günleri kapsamında 9. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz seminerde Dernek Başkanımız Sezai AYAS, Genel Sekreterimiz Taha ÜLGEN ve Miron Tekstil Moda Tasarımcıları Müjgan KAPLAN ve Bünyamin KAVAK sektördeki birikim ve tecrübelerini aktardılar.

Meslek Teknik Liseleri Tekstil Sektörünü Tanıyor

Sayın AYAS ve ekibi, Diyarbakır’da tekstil sektörünün geldiği noktayı, sektörün beklediği uzmanlık alanlarını, sunduğu istihdam olanaklarını ve bu alandaki üretim yapılarını öğrencilerle paylaştı. Ayrıca, her bir konuşmacı, gençlere kariyer yollarında dikkatli ve bilinçli seçimler yapmanın hayati önemde olduğunu vurguladı.

Sektörün geleceği açısından bakıldığında, genç, parlak ve üretken bireylere duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığından bahsedilirken, seminerdeki konuşmalar, öğrencilere tekstil sektöründe hangi kariyer yollarının mevcut olduğunu, bu yolların onlara ve ailelerine nasıl fırsatlar sunabileceğini anlamalarına ışık tuttu.

Muazzez Sümer Kız Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerinin, kariyer seçimlerini bilinçli ve özverili bir şekilde yapmalarını temenni ediyor, başarılar diliyoruz.

Okul yönetimi ve değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize rehberlik etmek ve bu önemli seminerin gerçekleşmesini sağlamak adına gösterdikleri çaba ve destek için teşekkürlerimizi sunuyoruz.