EĞİTİM, İŞBİRLİĞİ VE İSTİHDAM PROTOKOLÜ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, GAP İdaresi Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneğince hayata geçirilen projenin tanıtımı ve protokol imza töreni gerçekleştirildi.

DİYARBAKIR'DA TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ARA ELEMAN EĞİTİMİ PROJESİ" LANSMAN TÖRENİ DÜZENLENDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, GAP İdaresi Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneğince hayata geçirilen projenin tanıtımı ve protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Toplantıya, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ali İhsan Su, GAP İdaresi Başkanı Hasan Maral, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, GÜNTİAD Başkanı Sezai Ayas, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman ve çok sayıda davetli katıldı. 

GÜNTİAD İLE DİYARBAKIR VALİLİĞİ VE DİYARBAKIR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA EĞİTİM, İŞBİRLİĞİ VE İSTİHDAM PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Diyarbakır'da Tekstil Sektörünün Geliştirilmesi İçin Ara Eleman Eğitimi Projesi" kapsamında GÜNTİAD ile Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Eğitim, İşbirliği ve İstihdam Protokolü imzalandı. Diyarbakır ve tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi için hayati bir öneme sahip olan tekstil sektörünün gelişimine destek olacak bu projenin Divan Otel’de düzenlenen lansman törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ali İhsan Su, GAP İdaresi Başkanı Hasan Maral, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, GÜNTİAD Başkanı Sezai Ayas, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman ve çok sayıda davetli katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, GAP İdaresi Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneğince hayata geçirilen projenin tanıtımı ve protokol imza töreni gerçekleştirildi. 

AYAS: BU PROJELER SAYESİNDE SEKTÖRÜMÜZDE, ÖĞRENCİLERİMİZİN, MESLEKİ YETENEK VE BECERİLERİNİ GELİŞTİRECEK İSTİHDAM OLANAKLARI YARATMAYA VE GELECEKTEKİ KARİYERLERİNE KATKIDA BULUNMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Lansman Töreninde konuşan GÜNTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sezai AYAS, bu projenin, gençlerin becerilerini geliştirecek, istihdamını artıracak ve onlara istikrarlı, insan onuruna yaraşır bir iş sağlama fırsatı sunacak olmasını önemsediğini söyledi.  

Tekstil; yapı gereği emek yoğun bir sektör olduğu için, birçok alanda zengin bir istihdam alanı sunduğundan bahseden AYAS,  “Dünyada etkin olan bu sektörün, bölgemizde de daha iyi noktaya gelebilmesi için, yeni ve çağdaş çok sayıda yapılar inşa edildi. Sadece Tekstil OSB'de, 70’in üzerinde fabrika mevcuttur. Hemen yanı başımızda karma OSB’yide katarsak, 100'ün üzerinde aktif fabrikamız bulunmaktadır ve bu sayı giderek artmaktadır. Bu sayede bölgemizde, siz değerli gençlerimiz için, yeni iş alanları oluşmaktadır. Bunun için de temelden yetişmiş, bu işin eğitimini almış, alanında donanımlı gençlere, fazlasıyla ihtiyaç duymaktayız. GÜNTIAD ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında daha kapsamlı ve etkili bir işbirliği sağlamayı da bu yüzden çok önemsiyoruz. Bu iş birliği çerçevesinde, eğitim kurumlarımızla, mesleki eğitim programları ve staj imkânları gibi çeşitli projelerle, sektörde geniş alanlar yaratmayı hedefliyoruz. Bu projeler sayesinde sektörümüzde, öğrencilerimizin, mesleki yetenek ve becerilerini geliştirecek istihdam olanakları yaratmaya ve gelecekteki kariyerlerine katkıda bulunmaya çalışacağız.” Dedi. 

ZENGİN BİR İŞ ALANI YARATABİLMEK AÇISINDAN, TEKSTİL ALANINDA DİYARBAKIR PAZARININ GENİŞLETİLMESİ TARAFTARIYIZ

Ayrıca; işverenler olarak; tüm özlük haklarından faydalanacak, iş sağlığı ve güvenlik kanunu kapsamında, profesyonel bir biçimde, hayatlarını kaliteli standartlarda idame ettirebilmeleri için, uygun çalışma koşullarını sağladığına da değine AYAS, “ Zengin bir iş alanı yaratabilmek açısından, Tekstil alanında Diyarbakır pazarının genişletilmesi taraftarıyız. Gençlerimize şunu iletmek isterim; Tekstil alanı sadece ilk aklımıza gelen terzilik mantığıyla oluşan bir meslek değil, bileşenleri olan geniş bir iş dalıdır. Çalışan kadrosu içinde Mühendis, Moda Tasarımcısı, Modelist, Kalite Güvence Müdürü ve bunun gibi beyaz yakalılardan da oluşan birçok iş alanına sahiptir. Bizler tekstil sektöründe teori ile pratiğin buluşarak OSB’lerin Mesleki Teknik Liseler için bir dersliğe dönüşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Meslek Liselerinin OSB’nin ve sektörlerin güncel ihtiyaçlarına göre şekillenen ve kendini güncelleyen bir yapıya dönüşmesi gerektiğini savunuyoruz.” Dedi. 

Gençlere daha iyi bir gelecek sunmak, onları sektörde yetkin ve başarılı bireyler haline getirmeyi amaçladıklarını belirten AYAS, iş dünyası olarak, sektördeki deneyimlerini ve uzmanlıklarını paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını da belirtti.