GÜNTİAD 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) 4. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Yeşil Liste’nin adayı Sezai AYAS seçildi.

GÜNTİAD 4. OLAĞAN GENEL KURULU'NU 28 OCAK 2023 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (Güntiad) 4. Olağan Genel Kurulu'nu 28 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirdi. GÜNTİAD 4. Olağan Genel Kurulu’nu Yeşil Liste kazanırken, Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığına Yeşil Liste’nin adayı Sezai AYAS seçildi.

“Yeşil Liste” adayı Sezai AYAS, üretim ve istihdam açışından geniş bir yelpazeyi kapsayan tekstil sektörünün enerji, yedek-parça, sarf malzeme ve işçilik başta olmak üzere girdi maliyetlerinin artmasıyla, talepte daralma, üretimde negatif seyrin yaşandığı kritik bir dönemde Genel Kurul’un gerçekleştiğini ifade etti. Ayas, şöyle devam etti: “Bizler sektörün bütünlüğünü tamamlayan parçalarıyız. Tıpkı bantlarımızın regole sistemi gibi. Eksik hiçbir parçamızın kalmaması için birleştirici bir rol üstlendik. Dayanışmayı, sinerjiyi, güç birliğini artırmak için, sektörün çıkarlarını yurt içi ve yurt dışında daha etkili savunmak için yeni döneme adaylığımızı koyuyoruz.

Sektörün ağır sorunlarla karşı karşıya kaldığı bu zorlu süreçte bölge tekstilini güç birliği ile dünyaya tanıtacağız. Amacımız birlikte olmanın gücünü kullanarak bölgemizin pamuğunu il dışına çıkarmadan pakete hazırlanmış bir moda ürünü olarak koyabilmek. Bunun için büyük-küçük her firmamıza ihtiyacımız var.” Diyarbakır merkezli kurulan ancak Batman İstanbul, Bursa başta olmak üzere birçok kente tekstilcileri bünyesinde barındıran GÜNTİAD’ın bölünmüşlük ve parçalanma yaşayarak bir bütünsellik ve tüm üyelerin sahip çıktığı bir dernek olamadığını ifade eden Ayas, “Bu durumu, en temel problem olduğunu gördüğümüz için yeniden buluşma, kardeşleşme ve sahici bir yol arkadaşlığını pekiştirmek, tüm üyeler arasında dayanışmak amacıyla yola çıktık ve bunu en başat görev olarak önümüze koyacağız. Birlik, beraberlik ve dayanışmamızın güçleneceği demokratik, katılımcı ve şeffaf bir GÜNTİAD için bu göreve bir dönemliğine talibiz” dedi.

Yapılan seçimin sonucunda kazanan Yeşil Liste’nin Adayı Ayas, yaptığı teşekkür konuşmasında “Kazanan GÜNTİAD oldu, memleketimiz oldu, sektörümüz oldu” dedi


YEŞİL LİSTE YÖNETİM KURULU ADAYLARI

Sezai AYAS

Veli İPEK

Bilen SOYLU

Mukadder GÖKALP

Mesut SÖKMEN

Taha ÜLGEN

Ayşe ÖZALTUN

Necmettin ALKAN

Salim ALSAÇ

Ahmet BALTA

Şahin ÇELİK

Barış TURAN

Alkan ERYILMAZ

Abdulllah TEZGEL

Mevlüt KALE

Aydın TURMAK

Gurbet SAVUŞMA

Abdullah Serhat ÖZTEKİN

Yakup ŞİMŞEK

Abdurrahim GÜZEL

Serdar VARAN

Mehmet PERİSİK